Vákuový zdvihák pre členité sklo na mieru

Naša spoločnosť predáva mini žeriavy UNIC a zároveň vlastní najväčšiu požičovňu mini žeriavov tejto značky v Českej republike. Vykonávame zdvíhacie práce všetkého druhu a našou špecializáciou je veľkoformátové zasklievanie.  Pri manipulácii a montáži sklenených prvkov, ako sú veľkoplošné sklá, okná, zasúvacie sklenené dvere atď. je nevyhnutné mať správne nástroje, ktoré zabezpečia presné a bezchybné vykonanie každého projektu.

V Českej republike sme držiteľmi mnohých rekordov v oblasti veľkoformátového zasklievania, napr. na Námestí republiky v Prahe sme zavesili najdlhšie, takmer desaťmetrové sklenené fasádne tabule, vo vile na Strahove sme inštalovali sklo s hmotnosťou takmer 3 tony, špeciálnym sklom dovezeným z Thajska sme osadili kobky na Rašínovom nábreží atď. Práve kvôli špecifickým zákazkám oslovujeme našich dodávateľov, ktorí sú schopní vyrobiť vákuové zdvíhacie zariadenia na mieru našim požiadavkám.

Nedávno sme čelili ďalšej výzve, resp. veľkej zákazke na montáž veľmi členitých okien. V tomto prípade sme sa obrátili na nášho dodávateľa, taliansku spoločnosť Righetti, s požiadavkou na riešenie výroby vákuového zdviháka na mieru, ktorý by bol schopný manipulovať s členitými oknami a sklenenými členitými dverami rôznych veľkostí a hmotností od 200 do 400 kg, keďže štandardné vákuové zdviháky nie je možné použiť na tento typ inštalácie.

Našou požiadavkou bolo, aby spoločnosť Righetti vytvorila mimoriadne prispôsobiteľný prísavný systém, ktorý by sa dokázal prispôsobiť rôznym veľkostiam a tvarom okien a dverí. V úzkej spolupráci navrhlo oddelenie výskumu a vývoja spoločnosti Righetti dokonalé riešenie: batériový vákuový zdvihák so 16 malými prísavkami namontovanými na štyroch ramenách s možnosťou ich premiestnenia a odpojenia od vákuového okruhu, a tak vznikol modulárny zdvihák GL-VB16 d2.

 

Tím Righetti sa nezastavil len pri riešení nášho problému. Vytvorili vákuový zdvihák, ktorý sa dá úplne transformovať. Odnímateľné štyri ramená možno nahradiť len štyrmi prísavkami a získať tak sériový rám. Vďaka tejto lineárnej konfigurácii môže vákuový zdvihák inštalovať všetky sklenené tabule až do hmotnosti 600 kg.

 

Konečný výsledok prekonal naše očakávania. Nastaviteľný systém prísaviek umožňuje umiestniť každú prísavku na jeden štvorec deleného okna a navyše má dva vákuové zdviháky v jednom stroji.  Okrem toho možnosť selektívne vylúčiť prísavky z vákuového okruhu uľahčila prispôsobenie zdviháka menším kusom.

Tento projekt je jasným príkladom toho, že výskum a vývoj spoločnosti Righetti má tie správne odborné znalosti, ktoré umožňujú prekročiť rámec štandardných riešení a splniť naše špecifické potreby. Ich know-how a možnosti prispôsobenia robia zo spoločnosti Righetti skvelého obchodného partnera.