Maximalizácia produktivity pomocou vákuových zdvíhačov skla – pohľad na ich všestrannosť

Maximalizácia produktivity pomocou vákuových zdvíhačov skla – pohľad na ich všestrannosť

Vákuové zdviháky (podtlakové uchopovacie prostriedky alebo hovorovo vákuové prísavky) skla sú základným vybavením v oblasti priemyselného zasklievania. Vákuové zdvíhacie zariadenia ponúkajú bezpečnejšie a efektívnejšie postupy zdvíhania, čím maximalizujú produktivitu. Tvárou v tvár zložitým výzvam jednotlivých projektov je dôležité ponúknuť pracovníkom správnu podporu, či už prostredníctvom špecializovaných zariadení, ako sú vákuové zdviháky skla, alebo inými prostriedkami.

Zložitosť inštalácie skla

Každý, kto sa zaoberá zasklievaním, vám povie, že pokiaľ ide o montáž skla, je často zložitejšia, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Predtým, ako začnete s inštaláciou skla, je potrebné zvážiť mnoho faktorov, pretože sklo je ťažké, ostré a krehké, takže sa ľahko rozbije. Vonkajšie faktory môžu výrazne ovplyvniť inštaláciu skla, pretože silný vietor a dážď spôsobujú, že inštalácia skla pomocou vahadla alebo mini žeriavu so zaveseným alebo pevne pripojeným zdvihákom nie je bezpečná.

Všestrannosť vákuových zdvíhačov skla

Odkedy boli vákuové zdviháky na sklo prvýkrát uvedené do oblasti priemyselného zasklievania, stali sa dôležitým nástrojom na mnohé zdvíhacie práce. Vďaka desaťročiam inovácií sa ich konštrukcia prispôsobila všetkým typom zasklievania. Mnohé z nich majú v súčasnosti niekoľkotonovú maximálnu nosnosť (ako napríklad náš GL-CC 3500 alias Goliáš alebo GL-MG 2200 alias Chobotnica), nezávislé vákuové okruhy, nastaviteľné výsuvné ramená, prísavky nielen na ploché, ale aj na zakrivené sklo, či už konkávne alebo konvexné, a ďalšie. Vďaka mnohým funkciám, ktoré majú moderné vákuové zdviháky k dispozícii, ich môžete použiť v rôznych jedinečných projektoch.

Moderná architektúra a zasklievanie

Rôzne typy architektonických riešení, ktorých súčasťou je inštalácia mnohotonového plochého alebo zakriveného skla, prípadne priemyselného a členitého skla, si vyžadujú špecializované vybavenie, ktoré odráža vaše potreby, či už ide o inštaláciu okien na mrakodrapoch alebo v kostoloch. To znamená, že v závislosti od projektu môžu byť potrebné bezpečné a spoľahlivé zdvíhacie zariadenie s diaľkovým ovládaním, funkciami, ako je elektrické otáčanie, elektrické naklápanie s možnosťou uzamykania v rôznych stupňoch, kompaktné a modulárne konštrukcie, nízkotlakové výstrahy atď.

Vnútorné zasklenie

Vákuové zdviháky sa môžu používať s mini žeriavmi UNIC v interiéri, pre citlivé prostredie môžete použiť mini žeriavy s elektrickým pohonom s nulovými emisiami. Sklenené priečky alebo estetické sklenené prvky môžete inštalovať v rodinných domoch, kancelárskych priestoroch, obchodných centrách a iných obytných budovách. Pri zariaďovaní interiérov môžete využiť presnosť a bezpečnosť, ktorú vákuové zdvíhače skla poskytujú.

Maximalizácia produktivity vo výrobe

Pred zavedením vákuových zdvihákov skla pracovníci vo výrobe často premiestňovali sklo ručne alebo používali iné, menej efektívne vybavenie. Výrobné zariadenia, ktoré pracujú so sklenenými tabuľami alebo výrobkami, ako sú stolové dosky, zrkadlá a sklenené komponenty, majú z možností vákuových zdvíhačov skla veľký úžitok. Používanie vákuových zdvíhacích zariadení môže automatizovať procesy, čo umožňuje konzistentný spôsob premiestňovania skla a znižuje únavu pracovníkov, čím sa maximalizuje produktivita. Znižuje sa aj počet rozbitých skiel, pretože zdvíhacia schopnosť vákua je konzistentná a je menej pravdepodobné, že vákuový zdvihák prestane sklo držať.

Presnosť a bezpečnosť

Pridaním vákuového zdviháku skla do projektu, ktorý zahŕňa manipuláciu so sklenenými prvkami a ich inštaláciu, môžete maximalizovať produktivitu a zároveň zvýšiť presnosť a bezpečnosť. Moderné vákuové zdviháky majú bezpečnostné funkcie a pri manipulácii so sklom dokážu udržať ťažké sklo dlhý čas. Znamená to, že sklenári alebo operátori zasklievania sa nemusia ponáhľať, aby bola inštalácia čo najpresnejšia, a nemusia sa obávať únavy alebo možného zranenia pracovníkov, ktorí sklo zdvíhajú a inštalujú na miesto. Elektricky poháňané otáčanie a naklápanie umožňuje milimetrovo presnú inštaláciu a pokročilé bezpečnostné funkcie, ako napríklad audiovizuálne upozornenie na nízky tlak a nezávislé podtlakové obvody, zabezpečujú bezpečnú inštaláciu.

Riešenia na mieru pre jedinečné výzvy

Vďaka širokej škále vákuových zdvíhačov skla, ktoré sú u nás k dispozícii na prenájom spolu s ďalšími prídavnými zariadeniami, je ľahké nájsť dokonalé riešenie pre akúkoľvek výzvu. V spoločnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme vákuové zdviháky na sklo, na betón, na sendvičové panely, máme modulárne vákuové zdviháky s rôznymi konfiguráciami a tiež voliteľné príslušenstvo, ktoré vám pomôže dokonale vykonať to, čo máte v úmysle. Ponúkame aj štandardné alebo virtuálne obhliadky staveniska pred začatím prác, aby sme mohli vybrať najlepšiu metódu a zariadenie pre váš projekt. Takto budete mať istotu, že dostanete vákuový zdvihák, ktorý splní svoju úlohu.

Spoločnosť KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. je lídrom v oblasti zdvíhania, veľkoformátového zasklievania a má viac ako 23 rokov skúseností s dodávaním riešení na zdvíhanie skla a iných materiálov pre svojich zákazníkov. Informácie o výbere najlepšieho vákuového zdviháka na sklo alebo iné materiály, ako je betón, plech, panely atď. a odborné poradenstvo získate na dispečingu na čísle +420 603 903 888.