Výber správneho vahadla pre váš projekt: čo treba zvážiť

Vo svete zdvíhacích operácií vždy narazíte na určité prekážky, keď vznikne potreba ďalších inovácií. Pri každodennej práci so žeriavom vám často môžu brániť nedostupné miesta, ako sú výklenky, balkóny a podhľady budov. V takýchto prípadoch zohrávajú kľúčovú úlohu pri zdvíhaní a umiestňovaní bremien vahadla, známe aj ako konzolové nosníky. Pomocou vahadla môžete čeliť ťažkostiam spojeným so zdvíhaním v oblastiach s obmedzeným prístupom vďaka dodatočnému dosahu, ktorý toto zariadenie poskytuje. Zdvíhadlá umožňujú používateľom zdvíhať bremená do oblastí, do ktorých by sa štandardný žeriav nedostal.

Zdvíhacia kapacita

Naše najvýkonnejší vahadlo ponúka zdvíhací výkon 5 ton, takže je ideálne na použitie s vežovými a mobilnými žeriavmi. Takáto zdvíhacia sila však nie je vždy potrebná pre daný projekt, preto ponúkame celý rad vahadiel, ktoré vyhovujú rôznym požiadavkám. Pri výbere vahadla je dôležité zvážiť hmotnosť bremien, ktoré plánujete zdvíhať, ako aj nosnosť žeriavu, na ktorý bude vahadlo zavesené. Je to preto, lebo kombinovaná hmotnosť bremena a kladkostroja môže spôsobiť, že prekročíte menovitú nosnosť žeriavu.

Dĺžka a dosah

Vzhľadom na rozdiely v konštrukcii starých aj moderných budov, ktoré zahŕňajú rôzne presahy a podhľady, sa veľkosť vahadla môže líšiť podľa vašich potrieb.  Hĺbka takýchto artikulácií je dôležitým rozmerom, ktorý určuje dosah, ktorý budete od vahadla vyžadovať.

V spoločnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. sa hĺbka previsu, ktorú dokážu naše vahadla pojať, pohybuje až do 4 390 mm.

Prispôsobenie a adaptabilita

Hoci samotné vahadla sú podvesné zariadenia pre žeriavy a iné stroje, existujú aj ďalšie prídavné zariadenia, ktoré môžete použiť pre svoj projekt.  Okrem vahadiel náš sortiment zahŕňa aj špeciálne vákuové zdviháky určené na manipuláciu s viactonovým sklom, robotické hlavy alebo zasklievacie roboty. Samozrejme, k dispozícii sú aj súvisiace služby vrátane dopravy, prenájmu mini žeriavov a žeriavnikov, ktorí sú odborníkmi vo svojej oblasti.

 

V spoločnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. máme viac ako 23 rokov skúseností s dodávaním zdvíhacích riešení pre našich zákazníkov. Zdvíhacie zariadenia ponúkajú pracovníkom spôsob bezpečného a efektívneho zdvíhania bremien do podhľadov, previsov a iných priestorov s obmedzeným prístupom. Ak chcete získať ďalšie rady týkajúce sa najvhodnejšieho zdvíhacieho zariadenia pre váš projekt, kontaktujte náš tím na telefónnom čísle +420 603 903 888.