Revolučná montáž skla: úvod do zasklievacích robotov

Revolučná montáž skla: úvod do zasklievacích robotov

Keďže svet stavebníctva neustále prináša nové výzvy v oblasti zasklievania, my ako poskytovatelia zdvíhacích riešení musíme byť vždy pripravení reagovať. Spoločnosť KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o., založená v roku 2000, najprv ponúkala prenájom japonských mini žeriavov UNIC a vákuových prísavok na sklo a postupne do svojho portfólia pridávala ďalšie manipulačné zariadenia. Čoskoro získala exkluzívnu zmluvu so spoločnosťou K. Schulten GmbH & Co. https://www.ksschulten.com/ a uviedla na trh svojho prvého zasklievacieho robota. Vďaka širokej ponuke riešení v oblasti zdvíhacích a zasklievacích prác sa spoločnosť KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. rýchlo etablovala ako líder v oblasti veľkoformátového zasklievania.

Spoločnosť KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. videla potenciál, ktorý by zasklievacie roboty mohli priniesť do projektov svojich zákazníkov vzhľadom na ich kompaktné rozmery a využitie ako alternatíva k mini žeriavom. V priebehu rokov sa naše zasklievacie roboty ukázali ako neoceniteľné stroje pre našich zákazníkov, ktoré ponúkajú vynikajúce riešenie mnohých výziev, ktorým dnes čelia.

Vývoj montáže skla

Dlho pred príchodom pôsobivých strojov, ako sú zasklievacie roboty, sa zasklievanie často vykonávalo ručne. Prvé známe použitie zasklievania okien v prvom storočí nášho letopočtu zaznamenali Rimania. Na zdvíhanie skla používali rôzne metódy vrátane lán, žeriavov a kladkových systémov. V tom čase však bolo sklo často malé, pretože nevedeli vyrobiť väčšie kusy. V priebehu histórie sa však sklárske techniky zdokonaľovali. V priebehu rokov sa sklo stalo priehľadným, s dvojitým alebo trojitým sklom, nepriestrelným a oveľa väčším. Sklo sa stalo väčším a ťažším, ako môže človek niesť alebo inštalovať pomocou starých metód zdvíhania, čo znamená, že sa stalo potrebným nové riešenie na zdvíhanie a inštaláciu skla.

Nástup zasklievacích robotov

Hoci ikonická dvojica mini žeriavov a vákuových prísavok skla bola jednou z najspoľahlivejších metód zdvíhania skla, stále nerieši všetky problémy, ktorým čelíme. Zasklievanie je často potrebné vykonávať v stiesnených priestoroch alebo na miestach, ktoré neunesú hmotnosť väčších strojov. Práve tu prichádza na rad spoľahlivý zasklievací robot, stroj určený na manévrovanie so sklom v rôznych priestoroch.

Kľúčové výhody

Efektivita

Zasklievacie roboty ponúkajú používateľom spôsob, ako zdvíhať a inštalovať sklo bezpečne a často rýchlejšie ako alternatívne metódy. S poháňaným výložníkom a zasklievacou hlavou je možné dosiahnuť výšky a ľahko umiestniť zasklenie pod previsy, kde by tradičný žeriav mohol mať problémy. Naše zasklievacie roboty Oscar sú tiež kompaktné, pričom najmenší váži len 505 kg. Vďaka tomu sa pri inštalácii zasklievania môžete vtesnať do stiesnených priestorov a pracovať v oblastiach s nižšou nosnosťou.

Všestrannosť

Zasklievacie roboty sú schopné pracovať v rôznych typoch terénu, takže ich môžete bez obáv používať v interiéri aj exteriéri. Stabilizátory na kolieskach umožňujú, aby váš zasklievací robot zostal kompaktný, ale bez rizika prevrátenia pri zdvíhaní skla. Nastaviteľný rám zasklievacej hlavy vám tiež umožňuje prispôsobiť ho veľkosti akéhokoľvek zdvíhaného skla.

Presnosť a precíznosť

Rádiové diaľkové ovládanie poskytuje obsluhe absolútne presnú kontrolu pri preprave a montáži skla. Ďalšou funkciou je funkcia bočného posunu, ktorá umožňuje zamiešať zasklenie na miesto bez toho, aby ste museli meniť polohu zasklievacieho robota. Rám sa dá tiež nakláňať, otáčať a vychyľovať, čo zabezpečuje jednoduchšiu aplikáciu zasklenia.