UNIC URW-706 a vákuový zdvihák Righetti CL-W na montáž sendvičových panelov

Spoločnosť KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o., líder na trhu v oblasti zdvíhacích prác, sa nedávno podieľala na vertikálnej montáži sendvičových panelov na plášť skladovej budovy.

Zákazník chcel opláštiť veľkú skladovú halu sendvičovými panelmi a obrátil sa na nás s požiadavkou vykonať plynulú a presnú vertikálnu montáž panelov. Okolie budovy bolo dosť šikmé, čo si vyžadovalo žeriav schopný pracovať na nerovnom povrchu.

Na základe obhliadky miesta naši dispečeri vybrali minižeriav UNIC-706 a vákuový zdvihák sendvičových panelov Righetti CL-W .

 

Viacúčelový žeriav URW-706 má neuveriteľne kompaktné rozmery, ktoré sú v nepomere k jeho výkonu pri zdvíhaní ťažkých bremien. S maximálnou pracovnou výškou zdvihu 19,5 m mal tento žeriav dosah a presnosť potrebnú na tento zdvih. Žeriav 706 je vybavený robustnými pásmi, ktoré sú ideálne aj na zdolávanie nerovností terénu a stúpania až do ±20˚.

Na zdvíhanie panelov sme použili špeciálny, diaľkovo ovládaný vákuový batériový zdvihák Righetti s nosnosťou 375 kg. Tento zdvihák má 1 saciu dosku s rozmermi 500 × 1 000 mm, ktorá je rozdelená na 4 oblasti, aby sa zaručil dvojitý podtlakový okruh. Vákuový zdvihák CL-W je napájaný nabíjateľnými batériami, ktoré sa dajú v prípade potreby jednoducho vybrať a vymeniť.  Úroveň nabitia batérií indikuje riadiaca jednotka, ktorá obsluhu informuje o potrebe dobitia pomocou audiovizuálneho signálu.

Systém otáčania a naklápania o 90°, ktorý je nevyhnutný na inštaláciu nástenných panelov, uľahčuje ich inštaláciu. Tento model je tiež vybavený odnímateľným závesom, ktorý znižuje výšku pod hákom a uľahčuje prácu aj v situáciách s nízkymi stropmi.

Spoločnosť KMB STAVEBNÍ SERVIS s. r. o. často poskytuje vybavenie a kompletné zmluvné zdvihy pri montáži obkladov a strešných krytín. Vďaka širokému sortimentu žeriavov a zdvíhacích zariadení, ktoré sú k dispozícii na prenájom, môžeme poskytnúť zdvíhacie riešenia pre mnohé stavebné a konštrukčné projekty a potreby. Kontaktujte nás tu a zistite, ako vám môžeme pomôcť.

Dispečink: +420 603 903 888