Bezpečná inštalácia panelov pomocou špeciálnych vákuových zdvihákov

Zabezpečenie bezpečnej inštalácie panelov pomocou špeciálnych vákuových zdvihákov

Montáž obkladových panelov je často dôležitou súčasťou mnohých stavebných projektov, ktorá si vyžaduje presnosť a bezpečnosť. Zabezpečenie bezpečného zdvíhania obkladov je nevyhnutné na ochranu pracovníkov a majetku pred možnými rizikami. Nevhodne zabezpečené prídavné zariadenia pri zdvíhaní obkladov môžu zvýšiť pravdepodobnosť pádu bremena z výšky, čo môže spôsobiť zranenia a zničenie majetku. Nižšie rozoberieme, aké riešenia zdvíhania a montáže obkladov by ste mali zvážiť, aby ste zvýšili efektívnosť a bezpečnosť svojich projektov zdvíhania.

Vákuová prísavka CL-W pre sendvičové panely

Vákuová prísavka CL-W s dvojitým vákuovým okruhom je špecifický model na montáž izolačných stenových panelov (napr. na montáž fasádnych panelov, montáž chladiacich zariadení alebo tiež sklenených panelov). Je to kompaktné a ľahko použiteľné zariadenie s nosnosťou 375 kg. Úroveň vákua neustále monitoruje riadiaca jednotka, ktorá pri každom spustení vykonáva autodiagnostiku. Vákuová prísavka CL-W je napájaná nabíjateľnými batériami, ktoré sa dajú v prípade potreby jednoducho vybrať a vymeniť.

Uchopenie a uvoľnenie bremena sa ovláda pomocou praktického diaľkového ovládania. Systém otáčania a naklápania o 90°, ktorý je nevyhnutný pri inštalácii stenových panelov, uľahčuje inštaláciu. Vákuový zdvihák CL-W je vybavený jednou prísavkou s rozmermi 500 x 1 000 mm, ktorá je vnútorne rozdelená na štyri oblasti, čím sa zaručuje dvojitý vákuový okruh. Tento model je vybavený aj odnímateľným závesom, ktorý znižuje výšku pod hákom a uľahčuje prácu aj v situáciách s nízkym stropom.

Vákuová prísavka CL1-6 na montáž stenových a strešných panelov

Vákuová prísavka CL1-6 na sendvičové panely je špecifická prísavka na montáž izolačných stenových alebo strešných panelov s hmotnosťou do 400 kg. Zvláštnosťou CL1-6 je možnosť rôznych konfigurácií. V skutočnosti je možné pomocou tej istej prísavky inštalovať strešné aj stenové panely, a to vo vertikálnej aj horizontálnej polohe. Má 6 špeciálnych prísaviek, ktoré umožňujú zdvíhať ploché, mikrorebrinové alebo vlnité panely. CL1-6 je napájaný nabíjateľnými batériami, ktoré sa dajú v prípade potreby jednoducho vybrať a vymeniť.

Uchytenie a uvoľnenie bremena sa ovláda dvojitým regulačným ventilom umiestneným na rukoväti kladkostroja. Naklápací mechanizmus umožňuje úplne bezpečný presun panelov z horizontálnej polohy do vertikálnej a naopak. Okrem toho praktický držiak uľahčuje naklápanie sacieho kladkostroja z horizontálnej do vertikálnej polohy.

Konštrukcia vákuového zdviháka je modulárna, aby vyhovovala krátkym aj dlhším sendvičovým panelom. Prísavku možno predĺžiť pridaním nadstavcov, ktoré sa vďaka rýchlospojkám rýchlo pripevnia ku konštrukcii.

Vďaka dvojitému vákuovému okruhu sa môže používať na stavbách maximálne bezpečne a v plnom súlade s normou EN13155. Okrem toho riadiaca jednotka podtlaku nepretržite monitoruje úroveň podtlaku v okruhu a upozorňuje obsluhu na akékoľvek nebezpečenstvo zvukovým a vizuálnym alarmom. Pri každom zapnutí riadiaca jednotka vykoná autodiagnostiku, aby sa zabezpečilo správne fungovanie všetkých komponentov.

Na záver možno konštatovať, že bezpečná inštalácia obkladových panelov je nevyhnutná pre bezpečnosť pracovníkov a ochranu majetku na staveniskách. Špeciálne vákuové zdviháky na obkladové panely od spoločnosti KMB STAVEBNÍ SERVIS s.r.o. ponúkajú inovatívne riešenia prispôsobené rôznorodým potrebám stavebných projektov. Naše obkladové zdviháky, ktoré sa zameriavajú na bezpečnosť, efektívnosť a všestrannosť, zabezpečujú hladký priebeh montáže a zároveň chránia ľudí a životné prostredie na každom kroku.